Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Επανέρχεται η «Minoan Group» στο καβο σιδερο για να επενδύσει σε φωτοβολταϊκά συστήματα

-Αρη ,τι θα τα κάνουμε τα λεφτα ;

ωτοβολταϊκά!

-Ναι σωστά,αφού δεν μας αφήνουν να κανουμε ξενοδοχεία και γηπεδα γκόλφ ,πρεπει να επενδύσουμε στην πράσινη ανάπτυξη,πως δεν το σκεφτήκα πιο νωρίς!!!!!

Επανέρχεται ο όμιλος «Minoan Group Plc», που είναι γνωστός για την επένδυση που έχει σχεδιάσει στην περιοχή του Τοπλού αυτή την φορά για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ίδια περιοχή .Αφού δεν τους " έκατσε" η κατασκευή γηπέδων γκόλφ & ξενοδοχειακών μονάδων ,αποφάσισαν της Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!Για ακόμη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές!Ο πράσινος καπιταλισμός προχωρεί γοργά στο Λασίθι ιδιαίτερα το τελευταίο διαστημα.Εκμεταλλέυομενοι την κατασταση και τα ανακοινωθέν του κράτους περι στήριξης της πράσινης ανάπτυξης έσπευσαν να διεκδικήσουν ξανά την περιοχή (για δικό τους πάντα οικονομικό όφελος) πλασάρωντας τις Α.Π.Ε ως λύση για την επένδυση των κεφαλαίων που είχαν στο συρτάρι απο την προηγούμενη επένδυτική κίνηση που ακυρώθηκε.Στον βωμό του κέρδους με το χαρακτηριστικό όνομα "πράσινη ανάπτυξη και Α.Π.Ε " θα καταστραφεί ακόμη μια περιοχή στο Λασίθι και καταλαβαίνουμε πως δεν θα έχουν κανένα όφελος όυτε οι κάτοικοι όυτε η τοπική κοινωνία απο αυτη την κατασκευή και μόναδικός σκοπός είναι η αυξήση των κεφαλαίων των τοπικών αρχόντων,των παπάδων και των επιχειρηματιών.Για ακόμη μία φορά επανέρχεται το ζήτημα της ανεξέλεγκτης κατασκευής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που στον βωμό του κέρδους εξυπηρετεί μοναχά το κράτος και τις ανώνυμες κατασκευαστικές εταιρίες και και όχι τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία.

Anarchists Against Environmental Destruction in Crete

- ακολουθει απόσπασμα απο αρθρο τοπικής εφημερίδας :

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, έχει συμφωνήσει τους όρους απόκτησης δύο έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα της σχεδιαζόμενης εξάπλωσης της Εταιρείας στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα, μια αγορά με σημαντικά κερδοφόρα χαρακτηριστικά. Το συνολικό κόστος αυτών των αρχικών έργων θα είναι της τάξεως των 800.000 ευρώ και η χρηματοδότησή τους θα προέλθει από το συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και δανεισμού.

Η Εταιρεία ανακοίνωσε και ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για διάφορες άλλες δυνητικές συμφωνίες, τόσο στο βασικό κλάδο της Minoan, που είναι τα θέρετρα αναψυχής, όσο και στο νεοσύστατο κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Εκτιμά ότι «εν ευθέτω χρόνω θα βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει στην αγορά περαιτέρω πρόοδο ως προς αυτές τις μελλοντικές συμφωνίες».

Ως προς τις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η Εταιρεία τονίζει πως οι αποκτήσεις των αδειών «συνάδουν με τη στρατηγική ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Minoan στην Ελλάδα, όπως εξετέθη προηγουμένως, και με την αναζήτηση ευκαιριών που θα προσθέσουν νέες, συμβατές δραστηριότητες, που θα ενισχύσουν το έργο Κάβο Σίδερο. Η ευκαιρία για σημαντική παρουσία σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα έχει επέλθει ως άμεση συνέπεια της εκτεταμένης εμπειρίας και επικοινωνιακής βάσης της Minoan στην Ελλάδα.

Η Εταιρεία εκτιμά πως τα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα θα παράσχουν σταθερές ταμειακές ροές στη Minoan, καθώς και περαιτέρω ενίσχυση των περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων της Εταιρείας. Στο μέλλον οι δύο αυτές άδειες θα παράξουν η κάθε μία λίγο κάτω από 100 κιλοβάτ ενέργειας και αποτελούν το πρώτο βήμα σε μία σειρά σκοπούμενων εξαγορών. Οι άδειες θα αποτελέσουν περιουσιακά στοιχεία θυγατρικής εταιρείας.(πηγή :http://anatolh.com/index.php/sitia/sitreportaz/6515--lminoan-groupr.html)

  • προηγούμενα σχετικά άρθρα :

-http://anarchistsagainsttheport.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

-http://anarchistsagainsttheport.blogspot.com/2008/12/blog-post_03.html

-http://anarchistsagainsttheport.blogspot.com/2008/11/blog-post_26.html

-http://anarchistsagainsttheport.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: