Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εικόνες καταστροφής και τεράστιας περιβαλλοντικής υποβάθμισης, στην παράκτια περιοχή Λατζιμά Ρεθύμνου

Εικόνες καταστροφής και τεράστιας περιβαλλοντικής υποβάθμισης, αντίκρισε η θαλάσσια ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους, στην παράκτια περιοχή Λατζιμά Ρεθύμνου. Το Αρχιπέλαγος έσπευσε στην περιοχή, μαζί με επιστήμονες του Εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έπειτα από αιτιάσεις κατοίκων, φορέων πολιτών και του Παρατηρητηρίου του Αρχιπελάγους Ρεθύμνου, για εκτεταμένη ρύπανση στο χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον στη συγκεκριμένη περιοχή του νομού.
Πριν τη μετάβαση της ερευνητικής ομάδας στο Ρέθυμνο, προηγήθηκε δειγματοληψία και ανάλυση δειγμάτων νερού από πηγάδια και γεωτρήσεις, στο εργαστήριο Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του ΕΜΠ, καθώς και μικροβιολογικές αναλύσεις στο εργαστήριο του Αρχιπελάγους, εμφανίζοντας χωρίς κανένα προφανή λόγο επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων.

Μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους ταξίδεψαν στο Ρέθυμνο και πραγματοποίησαν επιτόπια εκτεταμένη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από κοινού με το Εργαστήριο Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του ΕΜΠ και το Παρατηρητήριο Αρχιπελάγους Ρεθύμνου
.(πηγή : http://archipelago.gr/el/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/122/Default.aspx)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :


Για να δείτε το βίντεο πατήστε αριστερά το " play "

Δεν υπάρχουν σχόλια: