Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Η απαράδεκτη κατάσταση με την ασυδοσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά την εγκατάσταση κεραιών "εν κρυπτώ" και χωρίς άδεια συνεχίζεται... Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να μετατρέπονται σε… ντέτεκτιβ και να καταλήγουν σε μηνύσεις.

Η... καμινάδα της φωτογραφίας* (βλ. συνημμένο) είναι καμουφλαρισμένη κεραία της εταιρείας WIND και βρίσκεται στο Σ.Ο.Δ.Υ., 100-150 μ. από τα σχολεία 7ο Γυμνάσιο και 11ο Δημοτικό, των οποίων οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κίνησαν τη διαδικασία για ασφαλιστικά μέτρα.

Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια των παραπάνω συλλόγων και ζητούμε το σταμάτημα της λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας. Ζητούμε άμεσα τον απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας από τις εταιρείες και την ενημέρωση των κατοίκων. Παραπέρα, όμως, ζητούμε και την αναθεώρηση του νόμου /2006, προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξασφάλισης της υγείας των πολιτών -και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού-, με βάση νεώτερα δεδομένα για την επικινδυνότητα των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών.

Υπενθυμίζουμε πως πρίν λίγες μέρες είχαν εκδικαστεί ασφαλιστικά μέτρα και για παράνομη κεραία της VODAPHONE στα Κουνουπιδιανά, όπου άλλωστε υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα σε άλλο σημείο, απέναντι σε παιδικό σταθμό, όπου (επαν)εγκαταστάθηκε παράνομα σε ταράτσα πολυκατοικίας κεραία της ΟΤΕΝΕΤ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Στοά Βαρδινογιάννη - 1ος ορ., γρ. 13 - ΧΑΝΙΑ 73100
ΤΗΛ.- FAX.: 2821055341
E-mail:
ecohania@otenet.gr, web site: www.ecocrete.gr

αρχική δημοσίευση εδω : http://www.ecocrete.gr/index.php?option=content&task=view&id=6392

Δεν υπάρχουν σχόλια: