Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 18 για την ακύρωση της λατομικής ζώνης στη Λαμπινή του δήμου Λάμπης στο νομό Ρεθύμνου


Προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 18, όπως προβλέπει ο κώδικας για την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, φαίνεται πως θα είναι η επόμενη κίνηση των κατοίκων των χωριών του δήμου Λάμπης, προκειμένου να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου με την οποία χωροθετείται στη Λαμπινή.

Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στο δήμο Λάμπης, που θεωρούν ότι η λαϊκή αντίδραση αγνοήθηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο και επιμένουν να υποστηρίζουν πως υιοθετήθηκε βάσει συμφερόντων. Άλλωστε, στη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν απόψεις περί “γραμματίων που εξοφλούνται”, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νομάρχη Ρεθύμνου, ο οποίος τους κάλεσε να καταθέσουν στον εισαγγελέα εάν έχουν σχετικά στοιχεία.

Η διερεύνηση του θέματος έχει ανατεθεί σε δικηγόρους τόσο του Ρεθύμνου όσο και της Αθήνας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η κατάθεση προσφυγής, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι θα γίνουν και νέες γενικές συνελεύσεις σε χωριά του δήμου Λάμπης για να αποφασιστεί πως οι κάτοικοι θα χειριστούν τα νέα δεδομένα.

Η αγανάκτηση είναι μεγάλη και οι κάτοικοι θεωρούν ότι θίχτηκαν από το γεγονός ότι το νομαρχιακό συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του το καθολικό “όχι” στη λατομική ζώνη, επειδή εκτιμούν ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή τους και θα ανακόψει την ανάπτυξη, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.(http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,30423,0,0,1,0)

Δεν υπάρχουν σχόλια: