Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στο αιολικό πάρκο στο Αποπηγάδι Χανίων


Απολύτως νόμιμες είναι οι αδειοδοτήσεις που αφορούν την κατασκευή του αιολικού πάρκου στο Αποπηγάδι από την εταιρεία Μουσούρων Α.Ε. επεσήμανε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΝ Hellas σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι Καντάνου και Βουκολιών είχαν ενημερωθεί για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας πριν την έναρξη του έργου, ενώ σημείωσε ότι για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού οι μόνοι αρμόδιοι να το επιλύσουν είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των αδειοδοτήσεων που έλαβε η "Αιολική Μουσούρων" για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Αποπηγάδι ζήτησαν χθες οι δήμαρχοι Καντάνου και Βουκολιών, ενώ ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν εγγράφως να πραγματοποιηθεί συνάντηση για το θέμα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σ. Τσόκα.
Επίσης, με πρωτοβουλία τους, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην Κάντανο θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου των ορεινών Δήμων της Κρήτης, παρουσία εκπροσώπου του Ινστιτούτου Κρητικού Δικαίου, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς επί των δασικών εκτάσεων στο νησί. Παράλληλα, οι δύο δήμαρχοι απαντώντας στα όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Φακίδης περί έγκαιρης ενημέρωσής τους για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας έκαναν λόγo για "παραπληροφόρηση".

H κόντρα ανάμεσα στην εταιρεία "Αιολική Μουσούρων" και τους δήμους Καντάνου, Βουκολιών και κατοίκους της περιοχής για το αιολικό πάρκο στο Αποπηγάδι συνεχίστηκε χθες κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου που παραχώρησαν - πρώτα - η εταιρεία και - λίγο αργότερα - οι δήμαρχοι Καντάνου και Βουκολιών. Κατά τη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων, επικράτησε ένταση όταν κάποια στιγμή παρενέβησαν κάτοικοι της περιοχής της Σπίνας καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι καταπατάται η περιουσία τους κι ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τους ίδιους για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας. Μέσα σε λίγα λεπτά η συζήτηση "άναψε" και οι δημοσιογράφοι απλώς παρακολουθούσαν τα γεγονότα... Λίγο αργότερα, στα γραφεία του ΣΕΔΗΚ, όπου είχε προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου των δημάρχων, προκλήθηκε νέα αναταραχή όταν εμφανίστηκαν ξανά οι κάτοικοι αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρείας! Και σε αυτή την περίπτωση η συνέντευξη Τύπου κατέληξε σε συζήτηση - σε ηπιότερους τόνους αυτή τη φορά - μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. ( πηγή : http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=36972)

Δεν υπάρχουν σχόλια: