Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Aντιδράσεις κατοίκων της Φορτέτσας Ηρακλείου για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις εντός των προσεχών ημερών είναι αποφασισμένοι να περάσουν κάτοικοι της Φορτέτσας εάν δεν αποξηλωθεί άμεσα κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι σε ανακοίνωσή τους η κεραία έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα ιδιόκτητης κατοικίας, επί της οδού Πυθαγόρα 12 σε μία πυκνοκατοικημένη γειτονιά και ελάχιστα μέτρα από το ΚΑΠΗ το οποίο επισκέπτονται κοινωνικές ομάδες, τις τυγχάνουσες αυξημένης κοινωνικής προστασίας. Σε απόσταση μόλις 200 μέτρων βρίσκεται το 21ο Δημοτικό Σχολείο Φορτέτσας, στο οποίο φοιτούν περίπου 250 μικρά παιδιά, ενώ ακριβώς σε απόσταση 50 μέτρων από την επίμαχη κεραία κινητής τηλεφωνίας υπάρχει Βρεφονηπιακός Σταθμός, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά 50 περίπου παιδιά, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή. Η κεραία βρίσκεται πολύ καλά καμουφλαρισμένη ως καμινάδα σπιτιού, ωστόσο οι έντονοι πονοκέφαλοι κατοίκων κατά τη διάρκεια κυρίως του καλοκαιριού κίνησε τις υποψίες των περιοίκων, οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες μόνοι τους με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η συνοικία της Φορτέτσας είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες του Ηρακλείου και οι κάτοικοι της συνοικίας δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας τους από την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, δηλώνουν με κατηγορηματικότητα.

«Αντί για λύσεις, στην περιοχή μας συναντάμε την παγερή αδιαφορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ευθύνες της περιφέρειας και των εκάστοτε κυβερνήσεων που επιτρέπουν στις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να στήνουν φανερές και κρυφές κεραίες. Φαίνεται ότι τα κέρδη μπαίνουν πάνω από την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας» σημειώνουν.
Οι κάτοικοι έχουν ήδη απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη (την ερχόμενη Παρασκευή και ώρα 09.30 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) προκειμένου να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και να προχωρήσει το ξήλωμα της κεραίας το συντομότερο δυνατό.
«Δηλώνουμε αποφασισμένοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας αν δεν υπάρξει άμεσα η απομάκρυνση της παράνομης κεραίας. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη δημόσια υγεία και κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί!
Εμείς οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα και δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις εντός των προσεχών ημερών», συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους.(πηγή :http://www.tolmi.gr/index.php/%CE%9A%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97/ksesikwthikan-gia-keraia.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: