Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Να ακυρώσει η Πολιτεία όλες τις διοικητικές πράξεις που αφορούν τις ιδιοκτησίες στο Αποπηγάδι

"Να ακυρώσει η Πολιτεία όλες τις διοικητικές πράξεις που αφορούν τις ιδιοκτησίες στο Αποπηγάδι", ζήτησε με ομόφωνο ψήφισμά της η γενική συνέλευση των κατοίκων και φίλων της περιοχής.
To ψήφισμα της συνέλευσης, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία για το πρόβλημα που έχει προκληθεί.
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία "Αιολική Μουσούρων" φαίνεται να έχει "παγώσει" προς στιγμήν τις διαδικασίες κατασκευής του έργου μπαίνοντας σε ένα κύκλο συζητήσεων με τους κατοίκους, ωστόσο μέχρι και χθες τουλάχιστον δεν είχε αποσύρει τις μηνύσεις σε βάρος του Δήμου Καντάνου για παρακώλυση συγκοινωνίας.
Οι δύο δήμοι της περιοχής (Βουκολιών και Καντάνου) συνεχίζουν να αναμένουν την τύχη του αιτήματος που έχει κατατεθεί στη Δασική Υπηρεσία για την άρση της τελεσιδικίας των πράξεων χαρακτηρισμού με την αιτιολογία ότι είχαν αναρτηθεί σε αναρμόδιο δημοτικό κατάστημα (Μουσούρων).
H ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρεται μεταξύ άλλων το αίτημά της: "Να ακυρώσει η Πολιτεία όλες τις διοικητικές πράξεις που αφορούν τις ιδιοκτησίες στο Αποπηγάδι, να επιστρέψει η γη στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, και εφόσον η Πολιτεία θελήσει, να ξαναγίνουν όλες οι διαδικασίες-αδειοδοτήσεις εξ αρχής με πλήρη διαφάνεια, ενημέρωση και συμμετοχή των κατοίκων σε ένα ευρύ διάλογο. Ειδάλλως θα είναι καθόλα υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί πάνω στο “Αποπηγάδι” από εδώ και πέρα.(πηγή :http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=36631)

Δεν υπάρχουν σχόλια: