Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου απο την Πρωτοβουλία Χανιωτών

Την τρίτη γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, προετοιμάζει η Πρωτοβουλία Χανιωτών, επιρρίπτοντας ευθύνες στον δήμαρχο Κυριάκο Βιρβιδάκη για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει παραχωρηθεί στην Αυτοδιοίκηση.
Την ίδια ώρα, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Μάρκος Βεκρής, ασκεί δριμεία κριτική στον δήμαρχο Χανίων για το θέμα του στρατοπέδου, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στην προχθεσινή σύσκεψη στη Νομαρχία, με κύριο θέμα την αναζήτηση κατάλληλου χώρου για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου.
Ο κ. Βεκρής τονίζει, σε γραπτή του δήλωση, ότι «στη συνεδρίαση του άτυπου οργάνου για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου το περασμένο Σάββατο, ζήσαμε για μια ακόμα φορά τον απόλυτο πολιτικό παραλογισμό. Ο δήμαρχος της πόλης, εκ της θέσεώς του ταγμένος να υπερασπίζεται τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο και κατ' επέκταση την ποιότητα ζωής των δημοτών του, επεχείρησε με πάθος, να επιβάλλει ως θέση για το δικαστικό μέγαρο το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τον τελευταίο ελεύθερο χώρο μέσα στην πόλη. Και όταν όλοι οι άλλοι, βουλευτές και των δύο κομμάτων, νομάρχης και φορείς απέρριψαν την πρότασή του, με εκδικητική διάθεση απείλησε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου, έστω και με τη μεταφορά του Δημαρχείου εκεί! Επιτέλους ο κ. δήμαρχος θα πρέπει να αντιληφθεί, ότι συμπεριφορές βεντέτας απέναντι στους φορείς, στα κινήματα και στους πολίτες, δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν τον δήμαρχο της πόλης», καταλήγει ο κ. Βεκρής.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ
Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου τονίζει, σε χθεσινή της ανακοίνωση, ότι «στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπλέει με τα κινήματα πολιτών και διεκδικούν από κοινού (έχοντας ήδη αρκετές επιτυχίες) την απόδοση του συνόλου των στρατοπέδων στους πολίτες τους ως χώρων πρασίνου, υλοποιώντας έτσι και το ψήφισμα που οι κινήσεις πολιτών κατέθεσαν στο τελευταίο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Στην πόλη μας, όπου έχουμε το θλιβερό προνόμιο, έναν δήμαρχο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, να αντιστέκεται σθεναρά τόσο στη θέληση του Χανιώτικου λαού όσο και στις αποφάσεις του οργάνου που εκπροσωπεί, έχει αναπτυχθεί ως αντίβαρο, ένα ιδιαίτερα σημαντικό κίνημα πολιτών που με τον δυναμισμό και τη μαζικότητά του, έχει δείξει ότι μπορεί να αποτρέπει τα χειρότερα αλλά και να κερδίζει αιτήματα».
Η Πρωτοβουλία Χανιωτών υπογραμμίζει ότι «η γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, αποτελεί το αποκορύφωμα στον αγώνα για την προστασία των ελεύθερων χώρων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αυτής της πόλης. Τα δύο τελευταία χρόνια οι χιλιάδες των κατοίκων που συναντήθηκαν στον δρόμο μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου, ανέδειξαν με εντυπωσιακό τρόπο την αναγκαιότητα του πάρκου που οραματιζόμαστε όλοι μας. Ενός πάρκου συνάντησης, επικοινωνίας και πραγματικής αναψυχής των ανθρώπων. Ενός πάρκου ανάσας για ολόκληρη την πόλη. Στις 9 του Μάη δίνουμε το τρίτο ραντεβού μας μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου. Καλούμε και φέτος όλους τους Χανιώτες αλλά και όσους έχουν επιλέξει να ζουν σε αυτή την πόλη, να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι ο χώρος του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ανήκει σε εμάς και στα παιδιά μας, ως χώρος πρασίνου και αναψυχής και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε να αξιοποιηθεί στα χέρια καμιάς “εργολαβίας”. Ας είμαστε και πάλι όλοι παρόντες γιατί το μέλλον μας το κερδίζουμε μόνο με την ενεργό συμμετοχή και με αγώνες». (Πηγή :http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=33073)

Δεν υπάρχουν σχόλια: