Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σε θέση μάχης βρίσκονται από χθες οι κάτοικοι των Αρμένων.


Παρέταξαν τα οχήματα τους και τοποθέτησαν πλέγματα στα χωράφια τους προκειμένου να αποτρέψουν συνεργεία της ΣΕΑΠ να μπουν στις περιουσίες τους και να εκτελέσουν τις προγραμματισμένες για σήμερα βολές.

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα οι κάτοικοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση τους κινδύνους που εγκυμονούνται από την εκτέλεση βολών στο πεδίο βολής των Αρμένων, το οποίο όπως τονίζουν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους. Αν και είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα δρομολογούνταν οι διαδικασίες για την εξεύρεση άλλου χώρου εκτέλεσης βολών, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται γεγονός που πυροδοτεί εκ νέου τις αντιδράσεις.

Μάλιστα η επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φράγκου Φραγκούλη και οι δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης όταν ρωτήθηκε για το θέμα προκάλεσαν νέες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Αρμένων που ουσιαστικά όπως υποστηρίζουν δεν εισέπραξαν ικανοποιητική και πειστική για το θέμα απάντηση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί για την απομάκρυνση του πεδίου βολής, σημείωσε:

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πραγματοποίηση βολών. Ενώ υποτίθεται ότι ειδική επιτροπή του υπουργείου αναζητούσε άλλο χώρο, ειδοποιηθήκαμε ξανά γα εκτέλεση βολών. Εμείς θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την καταπάτηση της περιουσίας μας και την εκτέλεση βολών. Τα χωράφια μας είναι περιφραγμένα που σημαίνει ότι ο στρατός θα πρέπει να αφαιρέσει τα πλέγματα για να γίνουν οι βολές, και πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνει. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με το στρατό αλλά δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να διαχειρίζεται με αυτό τον τρόπο η περιοχή μας.

Μας ενόχλησαν οι δηλώσεις του αρχηγού του ΓΕΣ ο οποίος έχει λάβει υπόμνημα από τριακόσιους και πλέον κατοίκους της περιοχής, και προσπάθησε να υποβιβάσει το θέμα αναφερόμενος σε κτηνοτρόφους. Περιμέναμε αφού ήρθε στο Ρέθυμνο, να έρθει σε επαφή μαζί μας, κάτι το οποίο δεν έκανε», δήλωσε χαρακτηριστικά.(πηγή : http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=8705&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39)

Δεν υπάρχουν σχόλια: