Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

OXI στους πυλώνες υψηλής τάσεως της ΔΕΗ δηλώνουν οι κάτοικοι του Καλού Χωριού Λασιθίου


Στη Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλού Χωριού τοποθετήθηκαν ομόφωνα οι παριστάμενοι, οι προσκεκλημένοι αλλά και οι πολίτες οι οποίοι θεωρούν ότι η διέλευση των δικτύων από το Καλό Χωριό, σε τόσο κοντινή απόσταση, δημιουργεί προβλήματα.

Ήδη η παρουσία των παλαιών δικτύων κοντά στον οικισμό του Ίστρον εμποδίζει την πορεία για την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης. Η συνέλευση αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή αγώνα η οποία θα επισκεφτεί το Διοικητή της ΔΕΗ και θα προχωρήσει σε όλες τις νομικές διαδικασίες ώστε τα δίκτυα να απομακρυνθούν όσο το δυνατό περισσότερο από το Καλό Χωριό, σε απόσταση πάνω από 1 χιλιόμετρο, όπως τονίστηκε στη συνέλευση.

Επίσης θα τεθεί και το αίτημα της υπογείωσης και εφόσον βεβαίως δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα θα πρέπει η επιτροπή αγώνα και οι κάτοικοι του Καλού Χωριού να δουν πως θα μεθοδεύσουν τις αντιδράσεις τους για να προστατεύσουν αλλά και να διαφυλάξουν την ανάπτυξη του τόπου και την υγεία των κατοίκων.

(πηγή :http://news.cna.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1187:2009-08-31-14-30-39&catid=3:2009-08-24-07-52-13&Itemid=2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: