Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Χανιωτών

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών ευχαριστεί όλους όσους συντέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία της 3ης γιορτής – διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου:


Τα μουσικά συγκροτήματα Ρεμπέτικη Κομπανία, “Οκτάβα” και τον Λεωνίδα Λαϊνάκη με την παρέα του, για το όμορφο πρόγραμμά τους, όλους όσους δημιούργησαν το απολαυστικό παιδικό πρόγραμμα, τους δεκάδες πολίτες που κουράστηκαν μαζί μας για να στήσουμε αυτή την όμορφη γιορτή, το σύνολο των γειτόνων της περιοχής του στρατοπέδου και τις 21 ομάδες πολιτών που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και που μαζί δημιουργήσαμε αυτή την πρωτοφανή σε μαζικότητα γιορτή και ενημερώσαμε για τις δραστηριότητες και τις αγωνίες μας τους πολίτες.
Ιδιαίτερα όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες Χανιώτες, που μετέτρεψαν τον δρόμο μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου σε ένα ανθρώπινο ποτάμι διεκδίκησης του πάρκου που οραματιζόμαστε όλοι μας, ξεπερνώντας τα ψεύτικα κομματικά τείχη και απαιτώντας ένα νέο όραμα για αυτή την πόλη.

Σε κάθε δημοκρατική τοπική αυτοδιοίκηση, μια τόσο μαζική και διακομματική συγκέντρωση πολιτών, που ειρηνικά απαιτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα αίτημα για την πόλη, θα πρέπει να αποτελεί εντολή για τους όποιους δημοτικούς άρχοντές της. Πόσο μάλλον, όταν το αίτημα αυτό των πολιτών βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των φορέων και των πολιτικών εκπροσώπων της πόλης μας.
Αντ’ αυτού, ο «δημοκρατικός» μας δήμαρχος, χάνοντας προφανώς την ψυχραιμία του, προβαίνει σε πολιτικούς εκβιασμούς του τύπου «αν δεν γίνει στο χώρο του Μαρκοπούλου το Δικαστικό μέγαρο, θα φτιάξω Δημαρχείο…» και στέλνει απελπισμένες επιστολές στα διάφορα κέντρα εξουσίας, απαξιώνοντας όλους όσους διαφωνούν μαζί του (δηλαδή το σύνολο της χανιώτικης κοινωνίας). Τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές όμως, πιστεύουμε ότι αποτελούν βάναυση κακοποίηση και των πιο αυτονόητων δημοκρατικών αρχών.
Επίσης, προσπαθεί συνεχώς να κρύψει την αλήθεια, παραπληροφορώντας τους πολίτες των Χανίων σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο της τελευταίας απόφασης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, παρουσιάζοντας ως μοναδική διαφωνία μας το χτίσιμο του δικαστικού μεγάρου, αποσιωπώντας έτσι: α) Τα 10 στρέμματα πολεοδομημένης γης που παραχωρεί στο ταμείο των στρατιωτικών προς εκμετάλλευση (πολυκατοικίες – εμπορικά κέντρα), τα οποία βέβαια ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια θα προσπαθήσει να τα εξαγοράσει. Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο δήμαρχός μας, αναδεικνύει και τον αξιοθαύμαστο τρόπο με τον οποίο προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου: Πρώτα πολεοδομεί το στρατόπεδο (δηλαδή το εντάσσει στο σχέδιο πόλης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτομάτως πολλαπλασιάζει την αξία του), κατόπιν παραχωρεί στο στρατό τα 10 στρέμματα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να τα αγοράσει!!! β) Τα 11 στρέμματα δρόμων που δημιουργεί αλλά και το 1,5 στρέμμα του πολιτιστικού κέντρου (λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το πνευματικό κέντρο το οποίο εδώ και χρόνια υπολειτουργεί!). Στα παραπάνω εάν προσθέσετε το δικαστικό μέγαρο των 7 στρεμμάτων και το σχολικό συγκρότημα των 7,5 στρεμμάτων, το σύνολο του τσιμέντου θα ξεπερνά τα 37 στρέμματα και θα συνειδητοποιήσετε έτσι, το μέγεθος της εξάρτησης του δημάρχου μας από το τσιμέντο! (Τα παραπάνω στοιχεία είναι από το τοπογραφικό σχέδιο που συνοδεύει την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία σημειώνουμε ότι έχει απορριφθεί από το 2007 ακόμα και από το ίδιο του Υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι αναμένει τη νέα πρόταση των φορέων της πόλης-Κάντε "κλικ" στο σχέδιο για να μεγαλώσει).

Παράλληλα (και εδώ βρίσκεται και το εξοργιστικό) αρνείται πεισματικά(!) να απαντήσει στο Υπουργείο Άμυνας το οποίο με συνεχείς δηλώσεις του, επισημαίνει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για τη συνολική παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου στο χανιώτικο λαό.
Εμείς, ως πολίτες των Χανίων από όλους τους πολιτικούς χώρους, θα βρισκόμαστε συνεχώς απέναντι από τέτοιες λογικές και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας αλλά και αντιστρατεύονται στις δημοκρατικές μας αρχές και ευαισθησίες.
Ας το καταλάβει λοιπόν καλά ο δήμαρχός μας ότι ο καιρός του «Kαίσαρα» έχει περάσει για πάντα στην ιστορία! ( πηγή :http://prwtovouliahaniotwn.blogspot.com/2009/05/blog-post.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: