Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

“Όχι” στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου λένε οι κάτοικοι του χωριού Ρουσσοχωρίων


“Όχι” στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου λένε οι κάτοικοι του χωριού Ρουσσοχωρίων του Δήμου Αρκαλοχωρίου. Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στις λαϊκές συνελεύσεις που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος αρνούνται όπως λένε να ξαναγίνουν πρόσφυγες!

Συγκεκριμένα αναφέρουν: ‘Αφού ενημερωθήκαμε από τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, τις δηλώσεις του υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ, και από την παρουσίαση τμήματος της μελέτης από τη Δημοτική Αρχή Αρκαλοχωρίου, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, ελλείψει άλλων συγκεκριμένων στοιχείων και προτάσεων, να εκφράσουμε την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ για τους παρακάτω λόγους:

α) Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο χωριό Ρουσσοχώρια, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι σημαντικές, ώστε να καθιστούν τη διαβίωση αδύνατη.

β) Οι κάτοικοι του χωριού είναι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους και θα κληθούν να ξεριζωθούν για δεύτερη φορά, ως περιβαλλοντικοί πρόσφυγες

γ) Οι περιουσίες στο χωριό χάνονται λόγω της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και οι υπόλοιπες, εκτός αεροδρομίου, αχρηστεύονται λόγω της ρύπανσης που θα υπάρξει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

2) ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ».
( πηγή : http://www.patris.gr/articles/153293?PHPSESSID=d03iakqtkb23280fn40sf32to7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: