Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

"Οταν η φύση μετατρέπεται σε λατομείο και το λατομείο σε χωματερή"


" Στην αρχη ηρθαν τα λατομεία να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του ακρωτηρίου ,τώρα που εχουν κλείσει τα λατομεία, ήρθε με την σειρά της μια χωματερή να επιβαρύνει την ήδη κατεστραμένη περιοχή "


Σε χώρο ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων έχουν μετατραπεί δύο παλιά λατομεία στη θέση “Κερατόλακκος” Ακρωτηρίου Χανίων.Παρότι οι ιδιοκτήτες των χώρων, Μονή Γουβερνέτου και ιδιώτης εργολάβος, έχουν πάρει κάποια μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη, άγνωστοι, τις βραδινές κυρίως ώρες, προσεγγίζουν τα σημεία που βρίσκονται τα εγκαταλελειμμένα λατομεία και πετούν μέσα κάθε είδους απορρίμματα. Τα λουκέτα που τοποθετήθηκαν στην είσοδο του χώρου του πρώτου λατομείου και ένας μικρός τσιμεντένιος τοίχος που κτίστηκε κοντά στο δεύτερο λατομείο δεν φαίνεται να εμποδίζουν σοβαρά όλους όσοι έχουν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο τα παλιά νταμάρια. "Υπάρχουν τρία εγκαταλελειμμένα λατομεία, τα οποία είχαν γίνει όταν κατασκευάζονταν το αεροδρόμιο Χανίων. Το ένα, που ανήκει στη Μονή Αγίας Τριάδας, έχει κλείσει, αλλά τα άλλα δύο παραμένουν ανεξέλεγκτοι τόποι ρίψεως απορριμμάτων" δηλώνει στα "Χ.Ν." ο κ. Μανώλης Καλλιγέρης, που διαθέτει ιδιοκτησία στην περιοχή. Ο κ. Καλλιγέρης έχει επανειλημμένα ζητήσει εγγράφως την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να προχωρήσουν στο κλείσιμο των λάκκων, μάλιστα έχει ενημερώσει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με την επικινδυνότητά τους, καθώς "πέρυσι ακόμα και φωτιά ξέσπασε στην περιοχή εξαιτίας των απορριμμάτων που πετάνε ορισμένοι ανεγκέφαλοι", ανέφερε χαρακτηριστικά.(πηγή :http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=29833)




" οι ανεξέλεγκτες χωματερές αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εστίες κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών και κατά συνέπεια εκπομπής των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία διοξινών ,να οργανωθούμε συλλογικά ενάντια στης φύσης την λεηλασία "

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: