Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Aνακοίνωσή της Πρωτοβουλίας κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα Xανίων

"Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στο Αποπηγάδι πραγματοποίησαν χθες στον Άναβο πολίτες που είναι ενάντια στην αρπαγή των βουνών της γης και του νερού από τις πολυεθνικές, που σκοπό έχουν τον έλεγχο των ανθρώπων, της ενέργειας και όλων των φυσικών πόρων σε βάρος των ζωών μας και χωρίς κανένα όφελός για τον τόπο. Για μια ακόμα φορά στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και η εισαγγελέας, ενώ η εταιρεία συνέχισε τις εργασίες της."


Aνακοίνωσή της Πρωτοβουλίας κατοίκων : Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Καρούντζος αθέτησε τη δημόσια υπόσχεση που είχε δώσει στο Δημαρχείο Καντάνου, σε ανοικτή σύσκεψη με τους κατοίκους, σύμφωνα με την οποία πρώτα θα ελέγχονταν η νομιμότητα του φακέλου για την εγκατάσταση των τριών ανεμογεννητριών στη «Στρογγυλή Κορφή» στο Αποπηγάδι από την «Αιολική Μουσούρων», θυγατρική μεγάλης πολυεθνικής και στη συνέχεια θα συναντιόταν ξανά με τους κατοίκους για την τελική απόφαση. Μέχρι τότε σύμφωνα με την υπόσχεση του καμία εργασία από την εταιρεία δεν θα γινόταν στο Αποπηγάδι. Αντί αυτών όμως στις 8 Απριλίου 2010 η εταιρεία ξεκίνησε ξανά τις εργασίες της καταπατώντας τις περιουσίες μας προκλητικά, πάλι με την συνοδεία ισχυρών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων (ΤΑΕ)”.
Η εταιρεία εκτός από το προσωπικό της συνοδευόταν και από τους «μπράβους» της που απείλησαν και χτύπησαν τους νόμιμα διαμαρτυρόμενους κατοίκους που παραβρέθηκαν στην περιοχή για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους και τον τόπο τους και με διαταγή και πραγματοποίηση συλλήψεων, συνέχισαν τη διάνοιξη του δρόμου που είχαν αρχίσει από την προηγούμενη νύκτα με τους φακούς! Ο Σελινιώτης βουλευτής Χανίων κ. Δαμιανάκης κάτω από την πίεση των κατοίκων και τις μαζικές συλλήψεις επισκέφτηκε επιτόπου τον χώρο των συλλήψεων στο Αποπηγάδι και υποσχέθηκε ότι οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, ότι θα σταματήσουν για δυο μέρες οι εργασίες και θα αποχωρήσουν τα ΤΑΕ, εν όψει της σύσκεψης που θα γινόταν την επομένη, 9/4/2010 το μεσημέρι, στη Νομαρχία Χανίων, με τους κατοίκους, τον εισαγγελέα, τον αστυνομικό διευθυντή, τους βουλευτές, τους δημάρχους και τις Υπηρεσίες. Πράγματι στη 1.30 στη Νομαρχία Χανίων συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής με πρόσχημα την παρουσία των ενδιαφερομένων πολιτών(!) ματαίωσε τη σύσκεψη. Κατόπιν αυτών ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Χανίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από την πολιτεία και τους εκπροσώπους της για την υπόθεση Αποπηγάδι, πο/υ αφορά όλες τις βουνοκορφές και τα νερά της Κρήτης.
Ζητούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε παράνομη εργασία στις περιουσίες μας από τις «αρπακτικές» εταιρείες και η αστυνομία να σταματήσει να προστατεύει προκλητικά τους επίδοξους καταπατητές του τόπου μας. Να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις που έχουν γίνει στους συμπολίτες μας, με στόχο τον εκφοβισμό και την «εξόντωση» τους. Τον χώρο της κατάληψης επισκέφτηκαν οι δήμαρχοι Καντάνου και Βουκολιών και αποφασίστηκαν έκτακτα δημοτικά συμβούλια, με μοναδικό θέμα το Αποπηγάδι, πρώτα στην Κάντανο (9/4/2010) και έπειτα στις Βουκολιές (12/4/2010). Κατόπιν αυτών η συμβολική κατάληψη έληξε για να μεταβούμε στην Κάντανο στο δημοτικό συμβούλιο. Καλούμε το περιφερειάρχη να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα


8/4/2010: Ελεύθεροι οι 2 συλληφθέντες με πλημμελήματα σήμερα στο Αποπηγάδι

Ενταση σήμερα στο χωριό Σπίνα στα Χανιά με αφορμή τη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Αποπηγάδι από την εταιρεία «Αιολική Μουσούρων».Κάτοικοι μαζί με πολίτες που εναντιώνονται στην κατασκευή του αιολικου πάρκου διότι καταπατώνται οι περιουσίες τους και καταστρέφεται μια ολοκληρη περιοχή ο φυσικός πλούτος και το περιβάλλον για να κερδίσουν οι πολυεθνικές , εμπόδισαν τα μηχανήματα της εταιρείας να προχωρήσουν σε διάνοιξη του δρόμου για να αρχίσουν οι εργασίες, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ που βρέθηκαν στην περιοχή να απωθήσουν τον κόσμο και συλλάβουν τελικώς 2 άτομα .Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ Χανίων και σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση η εταιρεία αναμένεται να τους κάνει μηνύσεις καθώς και σε κατοίκους της περιοχής που γνωριζαν τα ονοματά τους.Αυτή την στιγμή κόσμος συγκεντρωνεται έξω απο το Α.Τ Χανίων να δηλώσει την αλληλεγγύη του και την αμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!Οι 2 συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι με πλημμελήματα σήμερα το βράδυ.(πηγή :http://candiaalternativa.wordpress.com/)

Ακολουθεί βίντεο απο τις τελευταίες συλληψεις :

Συλλήψεις και πάλι στο Αποπηγάδι. Τα Ψέματα και οι Αλήθειες!





mat apopigadi2
Ανέβηκε από APOPIGADIFREEDOM. - Δείτε τα πιο νέα video.

πηγή : http://www.kandanos.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: