Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στη συνέλευση Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στα Π. Ρούματα για το θέμα του Αποπηγαδίου

Ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στα Π. Ρούματα για το θέμα του Αποπηγαδίου απευθύνει η "Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Π. Ρουμάτων και Σέμπρωνα" με ανακοίνωσή της.
Στο κείμενο, αφού απευθύνεται ευχαριστήριο σε όλους τους πολίτες και φορείς που τους συμπαραστάθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Α/Τ Καντάνου, αλλά και το πρωί της επομένης στον Άναβο τονίζεται πως:"Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εκεί, στο Αποπηγάδι και όπου αλλού χρειαστεί, για να υπερασπισθούμε ως οφείλουμε τον τόπο μας, τιμώντας την μνήμη των ηρωικών προγόνων μας. Για να μην είμαστε «ξένοι» στο σπίτι μας".
Κάνοντας μια αποτίμηση των γεγονότων των δύο ημερών η Πρωτοβουλία Κατοίκων επισημαίνει ότι:" Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2010, «δοκιμάστηκε» για μια ακόμα φορά η δημοκρατία στο Αποπηγάδι και την μαρτυρική Κάντανο. Τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα της Ελλάδας, δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας και προστασίας του περιβάλλοντος, τέθηκαν υπό αμφισβήτηση και κατάργηση, για χάρη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων". Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι "το νεοσύστατο υπουργείο «προστασίας του πολίτη», αποδείχτηκε υποκριτικό, επιλέγοντας την «προστασία των πολυεθνικών», ενάντια στο Σύνταγμα, στις θυσίες, τους αγώνες και την ιστορία ενός αιματοβαμμένου για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία τόπου. Με προκλητική επέλαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που μας θύμισαν «άλλες εποχές», με βίαιες συλλήψεις και προσαγωγές ακόμα και ενενηντάχρονων κατοίκων, που είχαν πολεμήσει τους ναζί στο φαράγγι και είχαν γλιτώσει από τύχη την εκτέλεση. Δίνοντας «αέρα» στους αποθρασυμένους εκπροσώπους της εταιρείας που υποδείκνυαν (διέτασσαν;) στους αστυνομικούς μηνύσεις και συλλήψεις ακόμα και σε δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους" και καταλήγει: "Θεωρούμε σημαντική την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, που δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τη νομιμότητα των αδειών από μηδενική βάση, με συνάντηση και με τους κατοίκους της περιοχής, όπως και του Εισαγγελέα Χανίων που διέταξε τη απομάκρυνση της εταιρείας και των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή στις 11/2. Καλούμε για ύστατη φορά την πολιτεία, τους βουλευτές, την εκκλησία, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, λαμβάνοντας ξεκάθαρες και όχι υποκριτικές θέσεις. Τους υπενθυμίζουμε το απ΄ εξαρχής πάγιο αίτημά μας: Την ακύρωση όλων των διάτρητων και αδιαφανών διοικητικών πράξεων, που πάρθηκαν για εμάς, χωρίς εμάς!"

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Π. Ρουμάτων και Σέμπρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: