Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Προσφυγή στο ΣΤΕ κατά της ΚΥΑ του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου στο Καστέλλι.


Καστέλλι 2-11-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσφυγή στο ΣΤΕ κατά της ΚΥΑ του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου στο Καστέλλι.
Παρά τις τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης τίποτα δεν αλλάζει σε σχέση με τον σχεδιασμό του αεροδρομίου στο Καστέλι (όπως και όσο έχει δημοσιοποιηθεί από τον τέως Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά) και τους περιβαλλοντικούς όρους, σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία εγκρίνονται οι Περιβαλλοντικοί όροι και με ο βάση αυτούς προωθείται ο σχεδιασμός και η δημοπράτηση του, θα εξακολουθήσει να παραμένει σε ισχύ.
Ο μοναδικός τρόπος άμυνας μας είναι η Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία εγκρίνονται οι Περιβαλλοντικοί Όροι κατασκευής του έργου, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί έως σήμερα. Η Προσφυγή αυτή πρέπει να κατατεθεί έως τις 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009.
Για την κατάθεση της προσφυγής η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Διάσωση Προβολή Κ Αειφόρο Ανάπτυξη Τη Πεδιάδας συνεργάζεται με το γραφείο του κ. Μάριου Χαϊνταρλή, δικηγόρου παρ’ Άρειο Πάγο, με εμπειρία σε ανάλογα ζητήματα.
Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η εξουσιοδότηση του παραπάνω δικηγόρου από όλους μας, έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 11-11-2009, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε Συμβολαιογραφικό Γραφείο.
Για τη διευκόλυνση μας τα σχετικά στοιχεία, έως τώρα, διαθέτουν οι Συμβολαιογράφοι:
Α. Καστελλίου: Αικατερίνη Στεφανάκη- Μαρνελάκη, (τηλ. 2891.031.231) και
Ηλέκτρα Σμυρνιωτάκη- Μηλαθιανάκη, (τηλ. 2891.032.597)
Β. Ηρακλείου: Ολυμπία Κατζαγιαννάκη, (Σμύρνης 29, τηλ.2810.242845, η κ. Κατζαγιαννάκη θα μας δέχεται ιδιαιτέρως το Σάββατο 7-11-2009, μετά τις 11.00’). Η προσέλευση μας σε ομάδες θα διευκόλυνε ακόμα περισσότερο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας.

http:www.aerodromiostokastelli.blogspot.com

Email:aerodromiostokastelli@gmail.com¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: