Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Μια απαντηση σε κουβεντες του καφενειου

Πράγματι ως τα 54 μου χρόνια αλλά και για τα προηγούμενα 100, το Μειντάνι, ήταν και παραμένει η μικρή μας βουλή. Είμαστε υπερήφανοι και ερωτευμένοι με αυτή την πλατεία. Χάρις και σ αυτήν διατηρήσαμε και διατηρούμε την κουλτούρα μας. Μάλλον δεν θα είσαι από εδώ…….
Ειρωνικά σύγκρινες ένα απευκταίο ατύχημα στην Αλικαρνασσό με των πυρομαχικών, η ασφάλεια όμως όλων είναι μη συγκρίσιμη. Κανένα σχόλιο ωστόσο σε ότι αφορά τους ρύπους. Αυτό δεν μας συμφέρει. Η Αλικαρνασσός ζει και παλεύει με αυτό τον εφιάλτη και οραματίζεται μετά την απομάκρυνση του μια άλλη ανάπτυξη.
Ονομάζεις (ελαιώνα) όλη αυτή την Πεδιάδα που σύμφωνα με την Δασική υπηρεσία αποτελεί Δάσος, με παραγωγή 17000 τόνων οξυγόνου ανά ώρα (πως ο τόπος αυτός θα το αναπληρώσει αν γίνει κι άλλο αεροδρόμιο ??? ). Αλήθεια το ήξερες????
Αναφορικά με αυτά που καταθέτεις:
Εδώ και 4000 χρόνια οι άνθρωποι που έζησαν αλλά και που ζουν, καλλιεργούν αυτή την ευλογημένη γη. Έζησαν, δημιούργησαν, στήριξαν και στηρίζονται οικονομικά από αυτήν η μόνο από αυτήν. Από εκεί προκύπτει ο πανικός μας για τη γη που εσύ ειρωνικά επικαλείσαι ότι δεν μπορείς να καλλιεργήσεις, η που λυπάσαι λόγω ισοσκελισμού (έσοδα έξοδα ) . Τη γη που παράγει ίσως από τα καλύτερα σε ποιότητα προιόντα στην Ελλάδα.
Για την εξαφάνιση καλλιεργειών, τη φθίνουσα αγροτική προοπτική φταίει και η πολιτική της ΕΕ. Η εξαφάνιση όμως στις καλλιέργειες είναι και δικό μας έργο.
Δεν μας απασχολεί πώς να βελτιώσουμε τη γη ώστε να είναι καλλιεργήσιμη και ανταγωνιστική (άρα και προσοδοφόρα), αλλά ονειρευόμαστε τον εύκολο και γρήγορο πλουτισμό , χωρίς να προσπαθήσουμε. Για ένα αεροδρόμιο όπως ο καθένας σχεδιάζει στα μέτρα του, με τις όποιες προσωπικές (οικονομικές κυρίως) προσδοκίες για εξέλιξη. Σε ένα τόπο που εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει ανάπτυξη - όπως θέλουν πολλοί να πιστεύουν.
Δεν υπάρχουν οράματα, σχεδιασμός, συμμετοχική προσπάθεια για μια αειφόρο ανάπτυξη . Κρίνουμε όμως πάντα τους άλλους εκ του ασφαλούς, απαιτώντας από αυτούς.
Εμείς προσπαθούμε και αγωνιούμε για τα παιδιά μας. Θέλουμε να ζήσουν εδώ σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον με αυτοτέλεια. Εσείς ;;;;
Θέλουμε να εργάζονται με αξιοπρέπεια και να αμείβονται. Εσείς ;;;;

Πράγματι πάρα πολλές οικογένειες εύπορες και μη μετανάστευσαν στην σταδιακή κατασκευή του στρατιωτικού αεροδρομίου. Οι γονείς μου το έζησαν. Ζουν με την αγωνία και μας
ξορκίζουν να μη δουν ότι απέμεινε να γίνεται κρανίου
τόπος. Εσείς ;;;;

Γ. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: