Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Όταν η αυθαιρεσία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον. Κάτω τα χέρια από Σπίνα και Αποπηγάδι».


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΠΙΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο αγώνας συνεχίζεται

Ο αγώνας των κατοίκων της Σπίνας ενάντια στη δημιουργία αιολικού πάρκου θα συνεχιστεί. Αυτό επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας. Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:
“Την Κυριακή 18/1/2009 οι κάτοικοι του ξεχασμένου Σελίνου, οι κάτοικοι απ' όλους τους δήμους των Χανίων, απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι σ' αυτό τον τόπο υπάρχουν ακόμα μαχητές, υπάρχουν ακόμα αγωνιστές, υπάρχουν ευαίσθητοι.
Σ' όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν, συμπλήρωσαν και συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα μας, εμείς όλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατοίκων Σπίνας, «Υποκλινόμαστε» και βρισκόμενοι «προ των ευθυνών μας», των ευθυνών που κληρονομήσαμε, μέσα από την ψυχή μας θέλουμε να τους πούμε:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, πρώτα απ’ όλα, στους γείτονες και συγχωριανούς μας κατοίκους Παλαιών Ρουμάτων. Γιατί σ' αυτούς οφείλουμε τα πάντα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χωριανούς μας Σπινιώτες, παρόντες και απόντες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμο Καντάνου και στον δήμο Βουκολιών που φανήκαν αντάξιοι των συγκεκριμένων περιστάσεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και αδέλφια συνδημότες μας που μας συμπαραστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στον δύσκολο και δίκαιο αγώνα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανώνυμους και επώνυμους θαυμαστές της Σπίνας.
Και τέλος ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην εταιρεία που εξακολουθεί να φυλάει - εποφθαλμιά τη γη μας (και όχι τα μηχανήματα) με πληρωμένους φύλακες! Κύριοι της εταιρείας, η συνεχιζόμενη προκλητική στάση σας, τονώνει και δυναμώνει τον αγώνα μας, γι' αυτό και σας ευχαριστούμε.
Στις 18 του Γενάρη τα μέλη της Πρωτοβουλίας Σπίνας, μαζί με όλους εσάς που βρεθήκατε στην «κατεχόμενη» Σπινιώτικη γη, ύψωσαν ένα πανό που έγραφε: «Όταν η αυθαιρεσία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον. Κάτω τα χέρια από Σπίνα και Αποπηγάδι».
Εμείς κάτω από αυτό το πανό με το αυτονόητο μήνυμα, δεσμευτήκαμε -και δεσμευόμαστε- για μια ακόμα φορά στους συναγωνιστές και συμπαραστάτες μας ότι: Δεν πρόκειται ο αέρας του Αποπηγαδιού να γυρίσει κανένα σβούρο (ανεμογεννήτρια), δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει κανένα μηχάνημα της εταιρείας, αυτής και οποιαδήποτε παρόμοιας, στη Σπινιώτικη Γη, δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει καμία διαπλάτυνση (αναγκαίας για τη μεταφορά των σβούρων) του δημοτικού δρόμου Άνναβος -Σπίνας.
Είμαστε πανέτοιμοι, για να ξαναγραφτεί στον «Άνναβο» ιστορία. Και όλα αυτά γιατί η Σπίνα είναι η γη και και η γενέτειρα μας. Είναι η μάνα μας και όχι η μητριά μας”.

( Πηγή : http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=28909 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: