Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Επαναλειτουργία του λατομείου στη θέση «Δύο Γκρεμοί»

Με σκανδαλώδη τρόπο δίνουν ξανά άδεια για τη λειτουργία του λατομείου στη θέση «Δύο Γκρεμοί», αν και με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Μια εξέλιξη, η οποία έχει ξεσηκώσει όλους τους κατοίκους της περιοχής, που δηλώνουν απελπισμένοι και αγανακτισμένοι.
Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια αίθουσα, η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο, αποφασίστηκε ξανά, για ανεξήγητο λόγο η προσωρινή επαναλειτουργία του σπαστηροτριβείου για την αποκομιδή αδρανών υλικών, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και μάλιστα με ψήφους 10 υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό.
Αποφασίστηκε να δοθεί τελικά η πολυπόθητη -για ορισμένους- άδεια, καθώς όπως φαίνεται το όφελος από τη λειτουργία του λατομείου είναι μεγαλύτερο από την οικολογική καταστροφή και την υποβάθμιση της περιοχής, και όλα αυτά την ώρα που ασφαλιστικά μέτρα από τις 10 Απριλίου.
Έτσι παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής και των δήμων Γουβών και Επισκοπής συνολικά, που βλέπουν ότι ο εφιάλτης με τη λατομική δραστηριότητα η οποία είχε αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες στην περιοχή της Ανώπολης και είχε σαν αποτέλεσμα, με το πέρασμα των χρόνων να έχουν προκληθεί τεράστιες… πληγές τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο στους ανθρώπους και τα χωριά γύρω από το λατομείο, επιστρέφει.(πηγή:http://www.tolmi.gr/index.php/%CE%9A%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97/Page-3.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: